Publicat in categoria: Primarii Tara Fagarasului - 18 iulie 2019

Anunț Conferință de presă festival

Programul Operaţional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020

cofinanţat din Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014 – 2020

 

ANUNȚ CONFERINȚĂ DE PRESĂ FESTIVAL

          Lisa, jud. Brașov, 18.07.2019

COMUNA LISA cu sediul în localitatea LISA, str. Principală, nr. 194, cod poștal 507115 jud. Brașov, derulează, începând cu data de 28.01.2019 , proiectul ”Festivalul Păstrăvului Făgărășean 2019”  proiect selectat în cadrul POPAM 2014-2020, cofinanţat din Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020 ,  Prioritatea Uniunii Europene nr.4 –Creșterea gradului de ocupare a forței de muncă și sporirea coeziunii teritoriale, Măsura IV – Promovarea acvaculturii cu un nivel ridicat de protecție a mediului ( din cadrul implementării strategiei Asociației Păstrăvarii Făgărașului, în baza contractului de finanţare nerambursabilă nr.171/28.01.2019 încheiat cu Direcţia Generală Pescuit – Autoritatea de Management pentru  POPAM la propunerea FLAG Asociația Păstrăvarii Făgărașului – www.PastravariiFagarasului.ro

Valoarea totală a proiectului este de 262.610,00 lei iar valoarea eligibilă a proiectului este de 262.610,00 lei. Proiectul se implementează la Lisa, str. Principală, nr.3, jud. Brașov,  pe o durată de 12 luni.

Obiectivul proiectului : ”Festivalul Păstrăvului Făgărășean 2019”

În Ţara Făgăraşului istoria păstrăvului  este cel mai bine aşezată în timp şi spaţiu. Sunt câteva sate în care „s-a cultivat” o adevărată grijă pentru creșterea acestuia .

Țara Făgărașului este raiul pastravului si, de aceea, se gasesc mai multe pastravarii, care sunt detinute de proprietari privati sau firme din zona.

Crescătorii de pești de la Lisa, Valea Dejanilor, Breaza, Sâmbăta de Sus, Viștișoara  nu au ca unic scop profitul obținut din vânzarea de păstrăv. Ei se preocupă și să repopuleze apele zonei cu specii valoroase.

În aceste locuri, păstrăvăriile fac parte și din structuri complexe, cu pensiuni si restaurante. Deci peștele se poate și mânca, dar și prinde. Și dacă prinsul nu este suficient, unii proprietari te vor lăsa chiar să participi la pregătirea păstrăvului.

Dupa cum veți afla daca veți merge în aceste pitorești împrejurimi, multe sunt bunătățile care se pot pregăti cu nobilul păstrăv. De exemplu, păstrăv trecut prin făină și rumenit cu unt, cu garnitură de mămăligă și mujdei cu busuioc. La fel de gustos este și păstrăvul cu smântână acrișoară, cel cu ciuperci sau în saramură.

Și pentru a simți aceste gusturi mai aproape de tine, te provocăm ca în lunile mai și septembrie să ni te alături la cea mai mare sărbătoare a peștelui din județul Brașov și din Țara Făgărașului : Festivalul Păstrăvului Făgărășean. Showuri gastronomice cu bucătari celebri gătind pentru dumneavoastră un delicios borș de pește.

Festivalul este organizat la a 5-a ediție la Lisa, pe platoul de lângă Școala Generală, in perioada 27-28 iulie 2019, in intervalul orar 14-22.

 

Proiectul de promovare a „Festivalului Păstrăvului Făgărășean 2019 ” este un proiect finanţat prin POPAM 2014-2020, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Comuna Lisa în anul 2019.

  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Leave a Reply

— required *

— required *

epilare farmacii veterinare transfagarasan 2013 reparatii calculatoare brasov metode epilare specificatii tablete spitale private