Publicat in categoria: Primarii Tara Fagarasului - 2 noiembrie 2011

Primaria Comuna Beclean

Primaria Beclean

Primaria Beclean

Comuna are aproximativ 2000 de locuitori si îi sunt arondate satele Beclean, Hurez, Luta, Calbor si Boholt. Primarul Ioan Maican este mandru de tot ceea ce a facut pana acum. Este la cel de-al doilea mandat si are planuri mari: vrea sa duca pana la capat proiectele începute. A reusit sa renoveze aproape toate scolile din comuna, iar anul acesta intra în lucru institutia de învatamant din Beclean. Banii vin de la Inspectoratul Scolar Judetean, aproximativ 1.400.000 de lei. Si caminele culturale din comuna au fost aduse la un stadiu de folosinta decent, au încalzire centrala si mobilier nou. Bisericile din Calbor si Luta au acoperisuri noi si au fost renovate.

La Beclean vor începe în aceasta primavara lucrarile de constructii la un dispensar comunal modern, dotat cu aparatura de prima investigatie a bolilor, o sala de tratamente si o farmacie.

Printr-un program guvernamental, Primaria Beclean va accesa fonduri pentru lucrari noi de investitii: retea de canalizare la Hurez si o statie proprie de epurare a apelor uzate.

Edilul sef al Comunei Beclean nu se opreste aici. Vrea sa-si puna în practica un vechi proiect al sau, acela de înfiintare a gopii ecologice de gunoi în „pasunatul din dos“ de la Calbor. Ioan Maican spune ca va fi o groapa pentru toata zona Fagarasului.Singura sa nemultumire este legata de acordarea titlurilor de proprietate. Spune cu amaraciune ca în anul 2004, cand a preluat primul sau mandat, la Beclean erau acordate doar 1% din titlurile de proprietate. Potrivit legii, Primariile sunt obligate sa cuprinda în bugetul pe acest an, fonduri pentru contractarea unei firme de cadastru care va lucra la expertiza tuturor suprafetelor nerepartizate, dar acest lucru costa enorm, spune primarul: 200 de lei pentru un hectar, iar Becleanul trebuie sa dea în proprietate 2.500 de hectare.

Primar: Ioan Maican – PNL
Adresa: Beclean, Str. Principala, nr.196, Comuna Beclean, jud.Brasov
Telefon: 0268 518 668
Web: www.becleanbrasov.ro

  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Leave a Reply

— required *

— required *

epilare farmacii veterinare transfagarasan 2013 reparatii calculatoare brasov metode epilare specificatii tablete spitale private