Publicat in categoria: Primarii Tara Fagarasului - 3 noiembrie 2011

Primaria Comuna Cincu

Urmatorul popas îl facem la CINCU.

Primaria Cincu

Primaria Cincu

Localitatea este situata în podisul Hartibaciului, la 18 km sud de Agnita. De cum intri în sat te întampina semete casele sasesti, unele dateaza din secolele XVII – XVIII. Avem ce vedea aici: biserica cetate evanghelica, ce dateaza din secolul XIII si o bazilica decorata cu elemente gotice din secolul XV. Lacasul de cult expune o colectie de covoare orientale din secolele XVII – XVIII. Aici a vazut lumina zilei, în data de 10 ianuarie 1869, Valeriu Braniste, publicist si om politic roman, membru de onoare al Academiei Romane. Exista placa memoriala pe casa în care s-a nascut.

Ne oprim la Primarie. Administratia comunei îsi desfasoara activitatea într-o cladire cu specific local: o casa trainica, situata în strada Pietii, la numarul 254. Cu adevarat, Cincu are o piata larga, cu aer medieval, de burg de odinioara.

Primaria Cincu 2

Primaria Cincu 2

Primarul Ioan Tanase vrea cu orice pret sa ne arate Caminul cultural. Functioneaza vis a vis de Primarie, în fostul complex Concordia. Cladirea dateaza din anul 1864 si dispune de numeroase încaperi care, rand pe rand au fost modernizate. Aici se organizeaza spectacole, exista chiar si o trupa de dansuri populare condusa de directorul caminului cultural, Sorin Terbea. Periodic, pe scena urca formatii artistice din Agnita si Fagaras, astfel ca publicul din Cincu nu se plictiseste. Tot aici sunt sarbatorite evenimentele obstei. Sala mare si primitoare, recent renovata, asigura un ambient placut pentru nuntile, revelioanele, sau alte ocazii din viata localnicilor.

Primar: Ioan Tanase – PSD
Adresa: Sat Cincu, Str. Pietii, nr.194, Comuna Cincu jud.Brasov
Telefon: 0268 246 825
Web: –

  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Leave a Reply

— required *

— required *

epilare farmacii veterinare transfagarasan 2013 reparatii calculatoare brasov metode epilare specificatii tablete spitale private