Publicat in categoria: Primarii Tara Fagarasului - 3 noiembrie 2011

Primaria Comuna Recea

Drumul nostru continua si ajungem la RECEA. Este cea mai întinsa comuna din judetul Brasov. Are în componenta 7 sate: Recea, Dejani, Berivoi, Sasciori, Iasi, Savastreni si gura Vaii. Primarul de aici, Gheorghe Lazea este la cel de-al doilea mandat si are multe proiecte pe care vrea sa le realizeze. Mai întai asteapta bugetul, dar siustine ca are în vedere sa aduca elevilor din comuna o sala moderna de sport care va fi construita din temelii în curtea scolii generale. Apoi sa consolideze miscarea sportiva prin amenajarea unei baze pe masura celor trei echipe de fotbal.

Vrea de asemenea, rezolvarea capitolului fond funciar, mai ales ca aici titlurile de proprietate s-au acordat în proprtie de 20%. De asemenea, intentioneaza sa acceseze noi proiecte pentru asigurarea retelelor de apa si gaz.

Se bucura ca zona si-a castigat în timp un renume în fata turistilor prin splendoarea peisajelor si a lacasurilor de cult stravechi: bisericile din cele sapte sate, vechi si încarcate de istorie, dar si manastirea de la Dejani, care atrage sute de credinciosi la slujbele importante de peste an. De asemenea, pastravariile si casele de vacanta aduc în zona numerosi turisti. Locurile de la poale, pe malul apei sunt pline vara de iubitorii de natura.

Tot de la primarul Gheorghe Lazea aflam ca aceste locuri sunt de asemenea încarcate de istorie. În aceasta localitate, s-a nascut la 10 octombrie 1859 feldmaresalul Ioan Boieriu, general al armatei imperiale austro-ungare, iar în (Netotu) Gura Vaii, s-a nascut Ioan Gavrila Ogoranu, conducatorul anticomunistilor care a luptat în muntii Fagarasului între anii 1949-1956. Ogoranu a murit în mai 2006. Zona ofera iubitorilor de drumetii excursii de neiutat.

Din Recea, prin satul Dejani, se poate ajunge, 6-7 ore, în Curmatura Bratilei din creasta Muntilor Fagaras, de unde exista trasee spre Piatra Craiului si spre Iezer-Papusa.

Primar: Gheorghe Lazea – PD-L
Adresa: Sat Recea, Str. Principala, nr.42, Comuna Recea, jud.Brasov
Telefon: 0268 246 003
Web: –

  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Leave a Reply

— required *

— required *

epilare farmacii veterinare transfagarasan 2013 reparatii calculatoare brasov metode epilare specificatii tablete spitale private