Publicat in categoria: Primarii Tara Fagarasului - 2 noiembrie 2011

Primaria Comuna Voila

Primaria Comunei Voila

Primaria Comunei Voila

Cinci asezari, una mai frumoasa ca cealalta fac parte din tezaurul acestei comune: Dridif, Ludisor, Cincsor, Sambata de Jos, Voivodeni. La Sambata de Jos exista un castel baroc ce dateaza din anul 1770 construit de Brukenthal, cu o fresca înfatisand scene de vanatoare în muntii Fagaras. Herghelia renumita de cai lipitani este pe lista de prioritati a organizatiilor de profil pentru includerea în circuitul turistic international. Tot aici, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” dateaza din anul 1802 si pastreaza înca picturile originale.

Sunt doar cateva dintre punctele de atractie pe care vi le-am dezvaluit, dar fiecare asezare a comunei are ceva de aratat. Primarul comunei Voila, Ovidiu Serban si-a sporit popularitatea la alegerile din vara lui 2008 pentru singurul vot pe care l-a avut în fata contracandidatului sau. A castigat cel de-al doilea mandat, deci are în fata, spune chiar el, proiecte începute pe care trebuie sa le duca la capat. Tanar si mare iubitor de sport, el vrea sa înfiinteze la Voila o puternica baza sportiva. Se bazeaza pe multi bani de la Guvern, 4 milioane de lei si vrea sa atraga si bani din bugetul comunei ca si cofinantare pentru acest proiect. Este mandru ca le-a asigurat copiilor din comuna conditii decente în salile de clasa.

La Sambata de Jos a inaugurat la sfarsitul anului trecut o scoala si o gradinita la standarde europene, spune el. Vrea sa renoveze si scoala din Comuna Voila, institutie de învatamant renumita, mai ales prin biblioteca ce gazduieste un numar impresionant de volume. Are de asemenea în plan colectarea selectiva a gunoiului menajer. Vrea sa contribuie cu fonduri pentru un proiect comun în zona: transportul deseurilor din comunele Voila, Lisa, Recea. Fiecare dintre aceste localitati va avea un utilaj performant de ridicare si transport al gunoiului pe care îl vor depozita apoi într-o statie de transfer, pe dealul de la Cincsor. În privinta retelelor de gaz, primarul sustine ca va organiza o licitatie pentru concesionarea exploatarii retelei. Conductele sunt trase în comuna, numai ca gazul trebuie sa ajunga si în casele oamenilor. Al titluri de proprietate ne-a dezvaluit ca procentul de acordare este de 68% . Este nemultumit de faptul ca toate blocajele în privinta acordarii drepturilor catre cetatenii comunei se datoreaza functionarilor de la cadastru.

Primar: Ovidiu Serban – PSD
Adresa: Sat Voila, str. Principala, nr.124, Comuna Voila, jud.Brasov
Telefon: 0268 517 615
Web: www.primariavoila.ro

  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Leave a Reply

— required *

— required *

epilare farmacii veterinare transfagarasan 2013 reparatii calculatoare brasov metode epilare specificatii tablete spitale private