Publicat in categoria: Primarii Tara Fagarasului - 11 iulie 2019

Sprijin pentru dezvoltarea sectorului piscicol din Țara Fagarașului

Programul Operaţional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020

cofinanţat din Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014 – 2020

 

 SPRIJIN PENTRU DEZVOLTAREA SECTORULUI PISCICOL DIN ȚARA FĂGĂRAȘULUI

 

Lisa, jud. Brașov, 11.07.2019

COMUNA LISA cu sediul în localitatea LISA, str. Principală, nr. 194, cod poștal 507115 jud. Brașov, derulează, începând cu data de 28.01.2019 , proiectul ”Festivalul Păstrăvului Făgărășean 2019”  proiect selectat în cadrul POPAM 2014-2020, cofinanţat din Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020 ,  Prioritatea Uniunii Europene nr.4 –Creșterea gradului de ocupare a forței de muncă și sporirea coeziunii teritoriale, Măsura IV – Promovarea acvaculturii cu un nivel ridicat de protecție a mediului ( din cadrul implementării strategiei Asociației Păstrăvarii Făgărașului, în baza contractului de finanţare nerambursabilă nr.171/28.01.2019 încheiat cu Direcţia Generală Pescuit – Autoritatea de Management pentru  POPAM la propunerea FLAG Asociația Păstrăvarii Făgărașului – www.PastravariiFagarasului.ro

            Valoarea totală a proiectului este de 262.610,00 lei iar valoarea eligibilă a proiectului este de 262.610,00 lei. Proiectul se implementează la Lisa, str. Principală, nr.3, jud. Brașov,  pe o durată de 12 luni.

            Obiectivul proiectului : ”Festivalul Păstrăvului Făgărășean 2019”

F.L.A.G. Asociația Păstrăvarii Făgărașului își propune să sprijine dezvoltarea sectorului piscicol în economia locală a Țării Făgărașului. Promovarea consumului de pește, informarea piscicultorilor cu noile tehnologii în domeniu, sprijinirea întreprinzătorilor de a dezvolta afaceri în domeniul piscicol, atât montan cât si colinar, sunt obiective pe care FLAG Asociația Păstrăvarii Făgărașului și le-a propus pentru următorii ani.

F.L.A.G. Asociația Păstrăvarii Făgărașului vă oferă zilnic sprijin și consultanță la sediul din Făgăraș, str. Doamna Stanca , bl.1 parter, în incinta Camerei de Comerț și Industrie Făgăraș, tel/fax. 0268-212461.

În  luna septembrie 2019 se vor desfășura acțiuni de informare a piscicultorilor din Țara Făgărașului cu privire la seminariile tehnologice ce vor fi organizate in anul 2019.

Fermierii care au exploataţii piscicole au nevoie de subvenţii pentru a putea produce mai mult, mai bun şi mai ieftin. În plus, trebuie să investească în tehnologie modernă şi în diversificarea speciilor de peşte. Deosebit de importantă este accentuarea folosirii sistemelor recirculante de acvacultură (RAS – recirculating aquaculture system), respectiv a instalaţiilor de viviere şi a cuştilor flotabile. Utilizarea RAS permite aplicarea unor tehnologii cu un grad foarte ridicat de intensitate, între 50 de kilograme şi 200 de kilograme pe metru cub de apă, în funcţie de specie. În plus, permite un control riguros al calităţii mediului de cultură şi elimină impactul asupra mediului. Folosirea cuştilor flotabile reprezintă o extraordinară oportunitate de dezvoltare a acvaculturii în lacurile de acumulare, unde avem potenţial. Alături de ciprinidele tradiţionale şi de speciile răpitoare autohtone (şalău, ştiucă, somn etc.) ar trebui pus accent şi pe speciile cu valoare economică mare, cum ar fi sturionii, tilapia, somnul african etc.

 

Proiectul de promovare a „Festivalului Păstrăvului Făgărășean 2019 ” este un proiect finanţat prin POPAM 2014-2020, cu sprijinul Guvernului României şi Uniunii Europene şi întreprins de Comuna Lisa în anul 2019.

  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Leave a Reply

— required *

— required *

epilare farmacii veterinare transfagarasan 2013 reparatii calculatoare brasov metode epilare specificatii tablete spitale private