Publicat in categoria: Blog IMPACT - 23 martie 2020

Jurnalul unei pandemii

Mi-a fost foarte dor să scriu articole de presă. Nu ştiu cum se face, dar iată că m-am hotărât! E prea rău ce se întâmplă ca să stau deoparte. Şi a venit un moment în care mi-am dorit să aştern gândurile mele într-un blog. Poate fi începutul. Şi, poate continuarea, de ce nu?

A sosit un moment decisiv pentru planetă. Trăim sau murim cu toţii !  Depinde doar de noi şi nu sunt deloc patetică! Nu este singurul moment crucial: restartul global ne aduce pe toţi la un loc. Săraci sau bogaţi suntem în acelaşi punct. Nu prea mai avem ce face cu bogăţiile, cu afişarea luxului sau cu aşa zisa condiţie de trai. Dacă se lipeşte virusul de noi, pierim la unison !

Economia se lasă pe brânci încet, încet. Ce creier se poate lupta cu ideile „geniale“ de îmbogăţire  pe timp de ordonanţă militară ? Eu sper ca aceste reguli ce prevăd şi controale riguroase, să nu mai producă pagube şi mai mari ca până acum, acestei ţări secătuite de vlagă şi resurse.

Lumea se luptă cu greu să rămână în casă. La Făgăraş se pare că oamenii sunt mai înţelegători, nu ca prin alte părţi. În oraş, pe străzi nu se prea circulă, vom vedea ce se întâmplă în continuare. Dar ar trebui să ţinem cont de sfaturi şi de regulile instituite, dacă vrem să scăpăm cu viaţă !

Veştile rele vin însă din mediul economic! Noi oricum nu stăteam grozav la acest capitol la Făgăraş, dar acum va fi jale! Serviciile către populaţie se mai mişcau oarecum –  sunt unele firme care au tras obloanele de tot! Interesant va fi cum se va mai restarta întreprinzătorul particular de la noi, după o perioadă!  Cred că depinde şi de marile decizii mondiale! Industria auto pentru care produceau firmele din Făgăraş, depinde tot de politica mondială!

Până atunci să fim sănătoşi şi să privim cu speranţa că dacă acceptăm situaţia actuală şi respectăm intedicţiile vom avea numai de câştigat!

Roxana Palade

  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Leave a Reply

— required *

— required *

epilare farmacii veterinare transfagarasan 2013 reparatii calculatoare brasov metode epilare specificatii tablete spitale private